Bespaar op je autokosten met deze 4 verantwoorde tips

~ advertorial ~

Het is geen geheim dat autorijden veel geld kost. Naast regelmatige kosten als benzine en verzekeringen krijgen auto eigenaren ook nog te maken met onderhoud- en reparatiekosten.Het is dan ook geen verassing dat menig automobilist goed op de centjes let als het aankomt op autorijden. Helaas wil dit echter soms tot gevaarlijke situaties leiden.

Gevaarlijke situaties door te besparen horen we u denken? Inderdaad, volgens rapportcijfers van BOVAG uit 2013 kromp de onderhoudsmarkt in de auto branche met maar liefst 12 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit betekent dat automobilisten steeds minder vaak hun auto laten nakijken of repareren wat tot gevolg heeft dat er ruim 3,3 miljoen auto’s op de weg rijden waarvan minstens een band niet in orde is. Ziedaar de gevaarlijke situaties!

Daarom hebben wij 4 gouden tips op een rijtje gezet waarmee je toch op de centjes kunt letten en verantwoord de weg op kan:

1. Inderdaad, Carpoolen!

Tja, de meest voor de hand liggende tip die je maar kunt bedenken is natuurlijk om helemaal niet met de auto te gaan. Zo bespaar je immers 100% op alle autokosten.

Maar we weten allemaal dat dit lang niet altijd de ideale oplossing is. Wat echter wel vaak goed uitpakt is carpoolen. Door samen met vrienden of collega’s in een auto te rijden verminder je niet alleen je CO2 uitstoot, maar bespaar je ook nog eens geld op verschillende vlakken.Samen reizen betekent dat je de benzinekosten deelt en je eigen auto vaker thuis kunt laten wat op den duur betekent dat je ook minder onderhoudskosten hebt. Kortom, probeer met een collega (of meerdere collega’s) te regelen om elke dag samen naar het werk te reizen, zoals in de onderstaande video.

2. Zelf verzekeringen vergelijken

Een autoverzekering is een van die dingen waar je niet al te vaak meer naar omkijkt. Na een keer een verzekering af te hebben gesloten zit het vaak wel goed en hoef je er ook niet meer aan te denken.

Maar laat dit nou net een van die dingen zijn waar je ook flink wat geld mee kunt besparen. Veel auto eigenaren kunnen namelijk tot wel 100 euro per jaar besparen door een goedkopere verzekering te nemen. Verschillende verzekeraars bieden natuurlijk verschillende autoverzekeringen aan, elk met een andere premie en het is uiteindelijk aan jou om al deze verschillende premies te vergelijken en hier de beste uit te kiezen.

Bij het vergelijken van al deze premies kom je al gauw uit bij een vergelijkingswebsite. Hier heb je vaak een mooi overzicht van verschillende verzekeraars met alle premies op een rijtje.

Maar wat veel mensen niet weten is dat een groot deel van jou premie naar deze vergelijkingswebsites gaat waardoor je premie vaak onnodig hoog is. Gelukkig lijkt hier verandering in te komen! Sinds kort heeft Ditzo ervoor gekozen om te stoppen met dit soort vergelijkingswebsites en de verkoopbonussen direct aan jou te besteden op jouw autoverzekering. Dit betekent al gauw een direct retour bedrag tot wel 100 euro!

3. Houd de bandenspanning in de gaten

Een ander belangrijk onderdeel waar je geld mee kunt besparen is het onderhoud van je auto. In plaats van minder vaak naar de monteur te gaan of je auto minder vaak na te laten kijken kun je ook het heft in eigen hand nemen.

Zo kun je bijvoorbeeld prima zelf de bandenspanning in de gaten houden. Het rijden op een verkeerde bandenspanning leidt tot meer slijtage van de banden en tot meer brandstofverbruik. Bij veel tankstations kun je gratis de bandenspanning checken en zo nodig bijstellen met een speciaal apparaat.

4. Vul vloeistoffen zelf bij

Net als bij de bandenspanning kun je ook de vloeistoffen in je auto prima zelf in de gaten houden. Het is vaak zelfs verstandig om, voordat je bij de garage langs gaat om je auto te laten controleren, zelf de koelvloeistoffen te checken en zo nodig bij te vullen. Dit scheelt namelijk weer geld bij bijvoorbeeld een APK keuring.

Bij de ruitenwisservloeistof kun je geld besparen door jerrycans van 5 of 10 liter aan te schaffen in plaats van kant en klare 1 liter flessen. De vloeistof uit de jerrycan kun je daarna prima aanlengen met water. Dit is relatief goedkoper en zo doe je ook nog eens langer met de vloeistof.

Author: Tymen

Share This Post On