[Advertorial] Deze tool laat zien hoe jij je droomauto kunt betalen!

Wat zou het leven zijn zonder dromen? Zoals die van je favoriete auto bijvoorbeeld, of dat nu een zeldzame oldtimer of een hypermoderne superbolide is. Maar waarom zou je blijven dromen als je er ook voor kunt zorgen dat die auto gewoon bij jou voor de deur komt te staan? Bekijk deze verschillende financieringsvormen maar eens en bereken met een handige tool wat er voor jou persoonlijk mogelijk is!

 

1. Een persoonlijke lening

Voor een persoonlijke lening klop je doorgaans aan bij je bank, maar er zijn ook andere kredietverstrekkers zoals de ANWB of Freo die deze afgeven. Het principe is hetzelfde als bij een lening voor bijvoorbeeld een verbouwing, waarbij je met een vaste looptijd en een vaste rente precies weet waar je aan toe bent en niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

 

2. Nu kopen, later betalen

Deze financieringsmogelijkheid zie je veel bij de autodealers zelf aangeboden worden. Op het eerste gezicht aantrekkelijk, je betaal namelijk in twee delen waarbij er geen extra rente in rekening gebracht wordt. Het nadeel is echter dat je op moment van kopen niet zeker weet of je dat tweede deel op dat moment wel ineens kan betalen, waardoor er op dat moment alsnog problemen kunnen ontstaan.

 

3. Private lease

Een auto leasen is niet alleen weggelegd voor zakenmensen, maar kan ook in privésituaties vaak uitkomst bieden. Ook bij deze vorm van leasen zitten zaken als verzekering, wegenbelasting en onderhoud allemaal bij de prijs inbegrepen. De kosten lopen behoorlijk uiteen per leasemaatschappij en het kan in veel gevallen uiteindelijk uitlopen op een vrij dure vorm van autorijden.

Welke vorm van autofinanciering voor jou het meest optimaal is, hangt sterk af van jouw persoonlijke situatie en wensen. Het is dan ook belangrijk om voor de aanschaf van jouw droomauto alle opties goed op een rijtje te hebben en geen overhaaste beslissingen te nemen. Dat kan soms verleidelijk zijn als je ontdekt wat er ineens mogelijk is, maar een weloverwogen beslissing zal je uiteindelijk het langst van je auto laten genieten.

 

Nieuwsgierig geworden? Vul dan nu deze handige berekenmodule van Freo in en ontdek hoe dichtbij jouw droomauto is.

 

Hoeveel wilt u lenen?

5000

Hoeveel kunt u per maand aflossen?

50


Author: Tymen

Share This Post On